Forsøgte Roger Stone at true en dommer på Instagram? Trump-rådgiver indkaldes til høring

Det så allerede skidt ud for Trumps gamle rådgiver Roger Stone. Men så uploadede han et billede af dommeren i sagen mod ham. Og snart var alting værre.

Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er blevet indkaldt til en ekstra høring for at forklare sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM BOURG

Sigtekornet er placeret lige ved siden af Amy Berman Jacksons ansigt. Blot to centimeter til højre, og det sidder i panden på den amerikanske dommer. Altså på det billede, der florerer af hende på internettet.

Hun arbejder ved retten i Washington D.C og er ansvarlig for sagen mod Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone. Det er ham, der har uploadet billedet af hende på sin Instagram-profil. Og det får nu konsekvenser, skriver Reuters.

Stone er nu blevet kaldt til en ekstra høring for at forklare sig. For hvad skal det betyde, når han lægger sådan et billede af hende på Instagram? Hvorfor har han placeret hendes ansigt lige ved siden af et sigtekorn? Ønsker han, at hun bliver skudt? Eller er det, som Trumps gamle rådgiver selv påstår, blot en stor misforståelse?

»Et billede af dommer Jackson, som er blevet delt på min Instagram, er blevet misfortolket. Dette var et tilfældigt billede taget fra internettet,« skriver Stone på Instagram efter at have slettet billedet af dommeren:

»At det på nogen måde skulle have til hensigt at true dommeren eller ringeagte domstolen er kategorisk falsk.«

Fredag valgte Amy Berman Jackson at lukke dørene i sagen, så medier og journalister ikke har adgang. Roger Stone, som er blevet løsladt mod en kaution på 250.000 dollar, har i øvrigt fået besked på, at han ikke må udtale sig om sagen til pressen, så længe han befinder sig i nærheden af retssalen.

Han er tiltalt for at have løjet for Kongressen og manipuleret vidner i Robert Muellers Ruslands-undersøgelse. Han anklages også for at have korresponderet med WikiLeaks under valgkampen i 2016 – den sommer, hvor WikiLeaks lækkede en række af Hillary Clintons e-mails, skriver New York Times. Han har nægtet sig skyldig i alle anklagerne.

Nu kan Roger Stones billede på Instagram føre til, at han slet ikke må udtale sig om sagen til medierne, og at kautionen annulleres, så Trumps gamle rådgiver sættes bag tremmer gennem resten af sagens forløb, skriver Washington Post. Hans høring er på torsdag.

Vis dette opslag på Instagram

Statement of Roger Stone #rogerstonedidnothingwrong

Et opslag delt af Roger Stone (@rogerjstonejr) den

Over for Washington Post har Roger Stone forklaret, at han kommer til høringen, og at symbolet, der på billedet grangiveligt ligner et sigtekorn, »mere korrekt er et keltisk symbol«. Det kunne også være et logo på den organisation, der i første omgang tog billedet, siger han. I et andet interview refererer han til symbolet som et »okkult tegn«.

Det er en »frivillig«, der har lagt billedet på Instagram for Roger Stone, og at han har beordret det slettet med det samme, han hørte om, hvordan folk opfattede det, fortæller han til Washington Post.

Roger Stone blev anholdt i slutningen af januar, da FBI dukkede op ved hans dør en tidlig morgen. Han har haft en lang karriere som politisk rådgiver for flere præsidenter, og han har også været involveret i en del politiske skandaler gennem tiden. Allerede som 19-årig blev han impliceret i præsident Richard Nixons Watergate-skandale.

Roger Stone har flere gange omtalt dommeren på Instagram. Han har særligt hæftet sig ved, at hun er blevet udpeget af Trumps forgænger, Barack Obama, og kritiseret hende for, at han ikke må udtale sig om sagen nær retsbygningen.