Forsikringsbranchen får millionregning for Hamborg-optøjer

Knuste butiksruder og udbrændte biler under G20-topmødet bliver en dyr affære for den tyske forsikringsbranche. Politikere kræver opgør med autonomt centrum i Hamborg

Skaderne efter G20-optøjerne i Hamborg kommer til at koste den tyske forsikringsbranche ca. 89 mio. kr. ifølge BILD. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKAS BARTH

»Welcome to Hell«. Sådan lød budskabet fra den sorte blok inden det nyligt overståede G20-topmødet i Hamborg

Mens tyske politikere i øjeblikket strides om, hvem der bærer ansvaret for de omfattende ødelæggelser i Hamborg-bydelen Sternschanz, er den tyske forsikringsbranche nu ved at danne sig et overblik over omkostningerne i forbindelse med hærværket, der tegner til at blive en dyr omgang for den tyske forsikringsbranche.

Ifølge BILD vurderer den tyske forsikringsbranches forbund, at skaderne beløber sig til ca. 89 mio. kr.

Godt 20.000 udstationerede politibetjente blev under topmødet mødt med stenkast og angreb fra sortklædte hærværksmænd og venstreekstremister, der brændte og smadrede biler, ødelagde bygninger og knuste butiksruder.

Det er fortsat uklart, hvor mange biler der blev sat i brand af hærværksmændene, men ifølge forsikringsbranchen drejer det sig om et tocifret antal af ødelagte biler, der vil koste forsikringsbranchen godt 29 mio. kroner.

Derudover kan forsikringsløse personer, der har lidt materiel skade i forbindelse med optøjerne også regne med finansiel hjælp. Bystyret i Hamborg og den tyske forbundsregering er blevet enige om at oprette en særlig fond, der for offentlige midler skal kompensere de berørte.

I mellemtiden kræver flere politikere en lukning af det autonome centrum Rote Flora i Hamborg. Ifølge trafikminister Alexander Dobrindt er Rota Flora en »venstreorienteret propagandahule«, der bærer ansvar for ødelæggelserne i den nordtyske havneby.