Formodet gerningsmand meldes dræbt på flådebase

Skyderiet brød ud mandag formiddag lokal tid, men foreløbig er der meget sparsomme oplysninger fremme om sagen.

En vagt holder opsyn ved den militærbase i Washington D. C., hvor mindst fire personer har mistet livet i et skyderi. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Fire personer er blevet dræbt, mens mindst otte andre er alvorligt såret, efter at mindst én gerningsmand åbnede ild på den amerikanske flådebase Washington Navy Yard. Det oplyser de lokale myndigheder ifølge Reuters.

Det er uklart, hvor mange gerningsmænd der står bag skyderiet, men ifølge Washington Post kan det dreje sig om tre personer, hvoraf én skulle være blevet dræbt.

Flere af de sårede er blevet bragt til behandling på MedStar Washington Hospital Center, og en talskvinde fra hospitalet oplyser, at personalet forventer at få bragt flere sårede ind. Hospitalet har derfor opgraderet sikkerheden omkring bygningen.

Skyderiet brød ud mandag formiddag lokal tid, men foreløbig er der meget sparsomme oplysninger fremme om sagen. Det er derfor uklart, hvad der er årsagen til skyderiet, ligesom det også er uklart, hvem der står bag.

Det Hvide Hus opfordrer borgerne i Washington til at følge instruktionerne fra de lokale myndigheder, og en talsmand oplyser, at præsident Barack Obama er blevet orienteret om skyderiet, der ifølge Reuters er foregået blot 4,1 kilometer fra præsidentens embedsbolig.

»Præsidenten er blevet briefet om situationens forløb. Præsidenten har beordret sine medarbejdere til at holde kontakten med vores føderale partnere, heriblandt flåden og FBI samt lokale embedsmænd,« siger talsmanden.