Formodet gerningsmand fra skudmassakre overvågede sit værelse

Formodet gerningsmand ved skudmassakren i Las Vegas satte videokameraer op ved sit hotelværelse, siger politi.

Mandalay Hotel i Las Vegas, Nevada. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON

Den 64-årige mand, der er hovedmistænkt i en skudmassakre i Las Vegas natten til mandag, havde sat overvågningskameraer op i og uden for sit hotelværelse.

Det oplyser sherif Joseph Lombardo fra Las Vegas Politi på et pressemøde.

Ved massakren blev der affyret skud mod en folkemængde, der var samlet til en udendørs countrykoncert. 59 mennesker blev dræbt og omkring 500 blevet såret.

50 er stadig i kritisk tilstand, oplyser politiet.

Las Vegas Politi antager, at den hovedmistænkte Stephen Craig Paddock havde sat kameraer op for at holde øje med, om politiet var på vej for at anholde ham.

Kameraet uden for værelset var placeret i en madvogn.

Politiet kan endnu ikke oplyse, om der er optagelser fra kameraerne, der dokumenterer, at den pensionerede revisor skød mod folkemængden, der var samlet til en udendørs koncert i nærheden af hans hotel.

Politiet er ved at undersøge al indsamlet materiale og forventer at have væsentlige oplysninger inden for de næste 48 timer, oplyser Joseph Lombardo på pressemødet.

64-årige Stephen Craig Paddock skulle have smadret vinduerne i sit hotelværelse på 32.-etage klokken 22 søndag aften lokal tid.

Herefter skød han ifølge politiet i omkring ni minutter mod folkemængden på over 22.000 mennesker med hundredvis af skud.

Ifølge nyhedsbureauet AP havde Paddock 23 våben på sit hotelværelse.

Det er endnu uvist, hvad der fik den 64-årige pensionist til at skyde mod menneskene.

Sheriffen oplyser, at de er i kontakt med Stephen Craig Paddocks 62-årige kæreste, der i øjeblikket befinder sig på Filippinerne.

Politiet vil ikke oplyse, hvorfor de er i kontakt med hende, men de betragter hende som en person, der måske kan have været involveret, siger de.

/ritzau/