Nyhedsvarsel
Internationalt

Formodet drabsmand har barrikaderet sig

Fransk politi forsøger onsdag morgen at anholde den mand, som formentlig står bag den seneste tids skuddrab i og omkring Toulouse. Hans blev anholdt i begyndelsen af aktionen. Motivet til drabene er angiveligt hævn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En større politiaktion er undervejs i den sydfranske by Toulouse, hvor en mand, der mistænkes for at være medskyldig i de seneste ugers skuddrab i området, har barrikaderet sig i sit hus.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er politiet overbevist om, at de har fat i den rigtige mand. Hans bror blev anholdt ved starten af aktionen tidligt onsdag morgen, hvor to betjente fra politiets indsatsstyrke blev skudt og såret.

Den mistænkte gerningsmand, som - hvis han er den rigtige gerningsmand - har syv liv på samvittigheden, er 24 år og har angiveligt forbindelser til terrororganisationen al-Qaeda.

- Han påstår, at han er mujahediner og at han tilhører al-Qaeda, oplyser den franske indenrigsminister, Claude Guéant, ifølge Reuters.

Indenrigsministeren fortæller også, at motivet til drabene på flere soldater samt tre børn og en lærer fra en jødisk skole i Toulouse er hævn.

- Han ville hævne palæstinensiske børn, og han ville også hævne sig på den franske hær på grund at dens internationale arrangement, siger Claude Guéant, der fortæller, at politiet har tilkaldt mandens mor for at få hende til at overtale sin søn til at overgive sig.