Formodet angrebsmand i New York: Drab føltes godt

Sayfullo Saipov havde angiveligt på forhånd planlagt at dræbe så mange mennesker som muligt til halloween.

Den formodede gerningsmand bag et angreb i New York tirsdag eftermiddag Sayfullo Saipov erkender, at han handlede på vegne af den militante gruppe Islamisk Stat (IS). Spencer Platt/Getty Images/AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

New York. Den formodede gerningsmand bag et angreb i New York tirsdag eftermiddag Sayfullo Saipov erkender, at han handlede på vegne af den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Samtidig fortæller han, at det "føltes godt" at udføre drabene.

Det kom frem under et retsmøde på Manhattan i New York onsdag, hvor den 29-årige usbeker deltog siddende i en kørestol. Her blev han beordret varetægtsfængslet.

Sayfullo Saipov er sigtet for med fuldt overlæg at køre ind i flere mennesker nær World Trade Center på Manhattan og herved dræbe otte og såre 12.

Den 29-årige blev anholdt, efter han blev skudt i maven af politiet.

Han er sigtet for vold, ødelæggelse af motorkøretøjer og for at støtte en terrorgruppe.

Ifølge anklagemyndigheden begyndte Sayfullo Saipov allerede at planlægge angrebet for over et år siden. Så sent som for to måneder siden besluttede han sig angiveligt for at bruge en varevogn til at dræbe så mange mennesker som muligt under halloween-festlighederne 31. oktober.

- Saipov begik dette angreb til støtte for Isis, siger anklager Joon Kim, der bruger en anden forkortelse for Islamisk Stat.

/ritzau/AFP