Formodede Paris-terroristers skjulested fundet

Efterforskere i Belgien mener, de har fundet en lejlighed, hvor en af de formodede terrorister fra terrorangrebet i Paris 13. november har gemt sig efter attentatet.

Belgisk politi har udført en række ransagninger og anholdelser i Bruxelles siden terrorangrebet i Paris 13. november. Her ses betjente i aktion 30. december i bydelen Molenbeek. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY ROGE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fingeraftryk fra Salah Abdeslam, der fortsat er eftersøgt efter terrorangrebet i Paris 13. november, er blevet fundet i en lejlighed i Bruxelles 10. december, oplyser den belgiske anklagemyndighed i dag ifølge den franske avis Le Figaro.

Lejligheden ligger i området Schaerbeek, og ud over fingeraftryk har politiet fundet spor af sprængstoffer og håndlavede bælter.

Lejligheden var lejet under et falsk navn, og den kan have været brugt at en af de ni mænd, der allerede er varetægtsfængslet i forbindelse med belgisk politis efterforskning af sagen.

Ved terrorangrebet i Paris blev 130 personer dræbt ved en række skudattentater forskellige steder i den franske hovedstad. Derudover blev syv terrorister dræbt, hvoraf de fleste havde forbindelse til den belgiske hovedstad, særligt den belastede bydel Molenbeek.

26-årige Salah Abdeslam er fransk statsborger, men født og opvokset i Molenbeek. Han er en af de de hovedmistænkte fra terrorangrebet, og franske og belgiske myndigheder har jagtet ham intensivt uden held.

Han menes at være blevet hentet i Paris af venner fra Belgien tidligt om morgenen 14. november, hvorefter han blev kørt tilbage over grænsen til Belgien. Den franske efterretningstjeneste formoder, at han nu befinder sig i Syrien.