Formodede IS-medlemmer anholdt i Tyskland

To tyskere er torsdag anholdt i Berlin og mistænkes for at være medlemmer af terrorbevægelsen Islamisk Stat samt at have trænet som hellige krigere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 26-årig og en 27-årig mand er torsdag blevet anholdt i Berlin, da politiet mistænker mændene for at være medlemmer af terrorgruppen Islamisk Stat (IS).

Det oplyser den tyske anklagemyndighed ifølge Reuters.

Selv om der ikke er blevet fundet nogle konkrete beviser på, at mændene skulle være i gang med at planlægge et terrorattentat i Tyskland, bliver de to mænd anklaget for at have rejst til Syrien i 2013, hvor de angiveligt skulle have tilsluttet sig en militant gruppe, der senere blev en del af terrororganisationen IS.

Derudover mistænker politiet mændene for at have trænet til at kæmpe i hellig krig samt at transportere mad og andre forsyninger til hellige krigere.

Generelt er de tyske myndigheder bekymrede for, at hjemvendte tyskere, som har været en del af militante grupper i både Syrien og Irak, vil udføre terrorangreb i Tyskland. Og frygten for mulige angreb er kun vokset efter januars islamistiske angreb i Frankrig. Ifølge tyske sikkerhedstjenester har omkring 600 tyske statsborgere tilsluttet sig militante bevægelser, 60 af disse menes at være blevet dræbt, mens 180 igen er vendt hjem til landet, skriver Reuters.