Forhandlinger om Ukraine brød sammen efter fire timer

Ukraine beskylder repræsentanter for de prorussiske oprørere for at sabotere forhandlinger om en våbenhvile.

Flere af de involverede før forhandlingerne, der lørdag aften lukkede uden en løsning efter fire timer. Fold sammen
Læs mere
Foto: VASILY FEDOSENKO

Forhandlingerne om våbenhvile mellem de stridende parter i det østlige Ukraine blev kun fire timer gamle, før parterne skiltes og gik hver til sit.

Efter mødet, der fandt sted i Hvideruslands hovedstad Minsk, beskyldte Ukraines udsending, den tidligere præsident Leonid Kutjma, de prorussiske oprørere for at underminere grundlaget for forhandlingerne ved at fremsætte ultimative krav og ved at afvise at diskutere en plan om våbenhvile.

Han kritiserede også to af separatisternes ledere for at blive væk fra mødet. På mødet deltog en russisk diplomat samt udsendinge fra Organisationen for Sikker og Samarbejde i Europa (OSCE). Mødet mellem parterne fandt sted på en særdeles blodig baggrund.

Kampe mellem ukrainske soldater og prorussiske separatister har det seneste døgn har kostet 15 soldater og 12 civile livet.

De seneste uger er konflikten i det østlige Ukraine spidset til og er blevet endnu mere blodig - og den våbenhvile, der blev indgået i efteråret, er blevet overtrådt utallige gange fra begge sider.

Ukrainerne beskylder separatisterne og russerne for at have brudt våbenhvilen, mens de samme beskyldninger er rettet mod Kiev fra separatisternes side.

Samtidig beskylder parterne også hinanden for de blodige angreb mod civile mål, der har fundet sted de seneste uger - inklusiv angrebet på et kulturcenter i byen Donetsk, hvor fem personer fredag blev dræbt, mens de ventede på at få uddelt nødhjælp.

Regeringen i Kiev mener at vide, at separatisterne støttes af omkring 9.000 russiske soldater på ukrainsk jord. Oprørerne har nu kontrol med 500 kvadratkilometer mere land, end hvad der blev aftalt ved sidste fredsmøde i Minsk.

De regionale myndigheder oplyser ifølge Reuters, at 12 civile er blevet dræbt i et angreb foretaget af separatisterne i byen Debaltseve lørdag.