Forgiftet Julia Skripal er udskrevet fra hospitalet

Datteren af Sergej Skripal har ikke været i kritisk tilstand i omkring to uger og forlader hospitalet.

Arkivfoto: Julia Skripal, datter af den tidligere russiske spion, Sergej Skripal. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Julia Skripal, der blev offer for et nervegiftangreb sammen med sin far i byen Salisbury i England, er udskrevet fra hospitalet.

Det siger den medicinske direktør for sygehuset, Christine Blanshard.

»Vi har nu udskrevet Julia,« siger hun.

»Hendes far gør også gode fremskridt. Selv om han kommer sig langsommere end Julia, så håber vi, at han vil være i stand til at forlade hospitalet efter endt behandling.«

Det er omkring to uger siden, at hospitalet meddelte, at den 33-årige datter af den tidligere dobbeltspion Sergej Skripal ikke længere var i kritisk tilstand.

Hun har været indlagt siden nervegiftangrebet 4. marts.

Ifølge Christine Blanshard har Julia Skripal appelleret til medierne om at lade hende være i fred.

Den russiske ambassade i London sendte en erklæring kort efter udskrivelsen af Julia Skripal:

»Vi lykønsker Julia med hendes bedring. Men vi har brug for hurtigt at se beviser for, at det, der sker hende, sker med hendes fulde samtykke.«

Den britiske premierminister, Theresa May, anklager Rusland for at stå bag angrebet. Som reaktion besluttede hun at udvise 23 russiske diplomater.

USA, Canada og flere EU-lande fulgte siden Storbritanniens eksempel og udviste russiske diplomater. Rusland har svaret igen ved at udvise et tilsvarende antal diplomater fra disse lande.

Den 66-årige Sergej Skripal og hans datter blev fundet livløse på en bænk foran et butikscenter i Salisbury. Ifølge myndighederne har de været ramt af den russiske nervegift novichok.

Den russiske ambassade i London bad i weekenden om et møde i det britiske udenrigsministerium, hvor den russiske ambassadør i Storbritannien ville drøfte efterforskningen af sagen.

Det britiske udenrigsministerium har bekræftet, at anmodningen er modtaget.

Ifølge en højtstående russisk diplomat bør en efterforskning af sagen omfatte et panel af uafhængige eksperter.

Den russiske viceudenrigsminister, Sergei Ryabkov, siger, at de russiske myndigheder også har foreslået, at Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) inddrages i efterforskningen.

/ritzau/Reuters