Forfatter afslører uhyggelig trussel: Putin er ved at opbygge en hemmelig hær

Ny bog afslører, at den russiske præsident er i fuld gang med at opbygge lyssky hær i europæiske storbyer.

Ifølge en ny bog er Ruslands præsident Putin i færd med at etablere en hemmelig hær i primært Tyskland. Eksperter påpeger, at han er fuldstændig paranoid i forhold til truslen fra Vesten. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere
Foto: MAXIM SHEMETOV

Terror og hemmelige IS-celler er ikke det eneste, Europa skal frygte.

Ifølge den tyske forfatter Boris Reit-schuster er der nemlig al mulig grund til også at skele mod øst, hvor en trussel ligeledes ligger på lur, tilmed én der er plantet i vores egen europæiske baghave.

’Putins hemmelige krig’ hedder Reitschusters bog, som afslører, at Kremls stærke mand Vladimir Putin er i fuld gang med at opbygge en hemmelig hær i hovedsagligt Tyskland, men også i en række øvrige lande i Europa. En hær bestående af sovende celler.

»Denne kampstyrke i fjendeland er grundpillen i Putins hemmelige krig mod Vesten,« siger forfatteren til det tyske dagblad Bild.

Det er adgang til dokumenter fra den tyske efterretningstjeneste, der danner grundlaget for Reitschusters afsløringer. Ifølge papirerne har man i løbet af det sidste år identificeret 300 tyske mænd, som skulle have modtaget specialtræning i Moskva af russiske elitesoldater.

Mændene, der hverves til disse sovende celler, tæller ifølge forfatteren tidligere politifolk og soldater samt forhenværende medlemmer af de tyske anti-terrorkorps GS9 og KSK.

Skal ødelægge stabiliteten

Selvom mændene har modtaget regulær kamp-træning er deres vigtigste mission dog en helt anden. Målet er ganske enkelt, at sabotere stabiliteten i de europæiske lande. Bl.a. ved at plante falske rapporter.

Flere Ruslandseksperter, som BT har talt med, kender ikke til, at Putin skulle være i færd med at opbygge en sådan hemmelig hær i Europa, men vil dog ikke afvise, at det kan være rigtigt.

»Man kan ikke udelukke det, for russerne er fuldstændig paranoide i øjeblikket medhensyn til truslen fra vest. Så der er ganske alvorlige interessemodsætninger,« siger sikkerhedsekspert Karsten Møller fra Dansk Institut for Internationale Studier.

Både han og lektor ved Forsvarsakademiet Claus Mathiesen siger til BT, at netop sovende celler er et koncept, som er kendt fra den kolde krigs tid.

Højre- og venstreradikale

»Der er mange forlydener for tiden om, hvilke forbindelser Rusland har til de højre- og for så vidt også venstreradikale grupperinger. Og de her sovende celler kunne i så tilfælde være en del af det,« siger Claus Mathiesen og fortsætter:

»For tiden taler man meget om hybridkrig, som er en påvirkning af et andet land, hvor man anvender militære, diplomatiske, økonomiske, politiske og informationstekniske midler til at bekrige hinanden. Og det her kunne være et eksempel på det.«

Claus Mathiesen understreger, at han ikke har kendskab til, om russerne har hemmelige hærenheder i Europa, men er det sandt, skal efterretningstjenesterne tage det meget alvorligt. Også i Danmark.

»Man kan ikke udelukke, at de så også findes her.«