Ford kalder næsten halvanden million pickuptrucks tilbage

Et problem med bilernes gearkasse får Ford til at kalde næsten halvanden million biler tilbage i Nordamerika.

Ford tilbagekalder 1,48 millioner pickuptrucks fra årene 2011 frem til 2013. Billedet her viser en Ford F-150 Raptor fra 2016. Jim Watson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den amerikanske bilproducent har onsdag kaldt 1,48 millioner pickuptrucks af typen F-150 tilbage i Nordamerika. Det oplyser selskabet i en udtalelse.

Årsagen er en fejl i bilernes gearkasse, der kan øge risikoen for ulykker.

Ford oplyser, at der er tale om udvalgte modeller fra årene 2011 frem til 2013 med automatgear med seks gear. Bilerne kan finde på uden varsel at skifte ned til første gear, hvilket kan føre til, at man mister herredømmet over bilen.

Ford kender til fem ulykker, der er opstået som følge af fejlen. Heriblandt en melding om en person, der har fået piskesmæld.

Det er ikke første gang, at Ford har problemer med F-150-modellen.

Tilbage i september sidste år tilbagekaldte bilgiganten omkring to millioner F-150-pickuptrucks. Årsagen var dengang brandfare. Senere tilbagekaldte Ford i december 874.000 pickuptrucks. Blandt dem var også F-150-modellen.

F-150-modellen er en stor pickuptruck. Den beskrives af Ford som en bil, der er særligt god til at transportere ting på ladet eller til at trække en trailer.

/ritzau/Reuters