Forbud mod alle køretøjer i Bagdad under fodboldkamp

For at mindske terrorrisikoen under det irakiske fodboldlandsholds finalekamp i Asien Cup er alle køretøjer i Bagdad blevet forbudt indtil mandag morgen.

De irakiske myndigheder indfører et forbud mod alle køretøjer i hovedstaden Bagdad før, under og efter det irakiske fodboldlandsholds finalekamp mod Saudi Arabien i Asien Cup. Det oplyser brigadegeneral Qassim al-Moussawi.

Forbuddet starter en halv time inden kampen, der spilles i den indonesiske hovedstad Jakarta klokken 14.35 dansk tid. Det gælder endvidere lastvogne, motorcykler og cykler. Forbuddet varer indtil mandag morgen klokken seks lokal tid.

Myndighederne frygter, at terrorister vil benytte lejligheden til at angribe et jublende irakisk folk over deres fodboldlandshold, siger al-Moussawi i en udtalelse på det statslige irakiske fjernsyn.

Da Irak kvalificerede sig til finalen ved at slå Sydkorea i onsdags blev 50 mennesker dræbt af to bilbomber, der eksploderede i hver sin jublende folkemængde. Sejren havde nemlig sendt mænd i alle aldre på gaden for at juble og danse over sejren.

/ritzau/