Forbereder lov om 40 pct. CO2-reduktion

Verdens sjettestørste CO2-udleder, Tyskland, vil lovgive om at skære udslip af drivhusgas med 40 procent om 12 år. Greenpeace kritiserer plan om mere kulkraft.

Tyskerne, der har meldt sig med Europas skrappeste klimamål, vil lovgive om at skære CO2-udslippet med 40 procent i 2020. I denne uge fremlægger miljøminister Sigmar Gabriel et energi- og klimaprogram.

Tyskland er verdens sjettestørste udleder af drivhusgasser. Landet påtog sig i Kyoto-aftalen sammen med Danmark at skære 21 procent i forhold til niveauet i 1990.

Men størstedelen af den 18 procents reduktion, man har nået siden 1990, skyldes, at den stærkt forurenende industri i DDR forsvandt efter genforeningen.

Regeringen foreslår nu 29 tiltag for at begrænse CO2-udledningen. De omfatter en mulig skat på lastbiler og andre indgreb over for trafikken samt skrappere energikrav til byggeri. Sigmar Gabriel vil desuden effektivisere energiforbrug og opvarmning. Andelen af vedvarende energi i energiproduktionen skal fordobles til 25 procent.

Greenpeace har kritiseret den tyske regering for at godkende opførelsen af over en snes kulkraftværker, der skal udfylde hullet efter atomkraften.

/ritzau/