Forældre fortryder deres børns navne

Hver femte forælder fortryder det navn, de har givet deres børn, viser britisk undersøgelse.

Man skal tænke sig godt om, før man navngiver sine guldklumper. En ud af fem britiske forældre fortryder det navn, de har givet deres barn, viser undersøgelse. Men mon ikke det hjælper på de fleste navne, hvis der står "prins" foran? Her er det prins Christian Valdemar Henri John i sin mors arme under sin barnedåb i 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hvad skal barnet hedde?

Et spørgsmål, der ofte resulterer i store skrupler for nybagte forældrepar, når guldklumpen skal døbes. Og bekymringerne forsvinder ikke, når det nye familiemedlem har rystet vandet fra døbefonten af sig og er vokset ud af dåbskjolen.

En engelsk undersøgelse foretaget af markedsanalysefirmaet OnePoll viser, at en ud af fem britiske forældre - 19 procent ud af de 3.000 adspurgte - fortryder, at deres barn har samme navn som mange andre.

Danmarks Statistik offentliggjorde i forgårs statistikken over de 50 mest populære navne for børn døbt i Danmark i år 2009. Hvis man overfører undersøgelsens resultater på danske forhold, vil der i fremtiden være en del forældre, der fortryder, at de har kaldt deres barn for Freja eller Mikkel, der lå øverst på listen.

Læs også: Her er årets hotteste navne
Læs også: De hotteste navne i 25 år

Drillerier og stavefejl

Det er blandt andet navne som William, Oliver og Daniel for drengenes vedkommende - navne, der også findes på adskillige danske dåbsattester, som britiske forældre ville skifte ud med noget mere sjældent, hvis de kunne vælge om i dag.

For pigernes vedkommende er det navne som Olivia, Charlotte og Sophie, som de britiske forældre fortryder, fordi deres pigebørn har mange navnesøstre.

15 procent af forældrene har oplevet, at deres barns navn har været genstand for drilleri blandt familie og venner, mens en femtedel ville ønske, at de havde valgt et navn, der var lettere at stave. Otte procent ville have valgt et navn, der var lettere at udtale.

En tiendedel har valgt et navn, de synes var "hipt" ved fødslen, men som de senere har fortrudt.

Mange forældre vælger også at gå på kompromis allerede inden præsten har stillet det berømte spørgsmål. Således svarer 19 procent at de har valgt et familienavn - for husfredens skyld.

Læs også: Børn får oldeforældrenes navne
Læs også: Danskere skifter navne i stor stil