For niende nat i træk: Nye bilbrande rammer flere svenske byer

Bilbrandene fortsætter i Sverige. Minister lover flere synlige betjente på gaden.

En bølge af bilbrande er skyllet ind over Malmø siden 1. juli. De seneste to uger er det taget yderligere til. Scanpix/50090 Johan Nilsson / Tt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til onsdag har ukendte gerningsmænd igen sat biler i brand i Malmø. Det er den niende nat i streg med bilbrande i den sydsvenske by.

Også i Norrköping, Linköping og Lund er biler blevet sat i brand natten til onsdag.

Det fortæller Gustaf Sandell fra den svenske redningstjeneste ifølge nyhedsbureauet TT.

»På meget kort tid var der to forskellige episoder i Malmø, men det har ikke været et problem at håndtere sagerne,« siger han.

I det første tilfælde var det lykkedes en privatperson selv at slukke flammerne med en brandslukker. I det andet tilfælde var tre biler sat i brand.

I Norrköping knap 25 kilometer sydvest for Stockholm gik det ud over 19 biler i en garage sent tirsdag aften.

»Otte biler i garagen brændte, mens syv andre fik røg- og varmeskader. Desuden spredte ilden sig til fire biler uden for garagen,« siger Anders Finn fra den svenske redningstjeneste til avisen Norrköpings Tidningar.

I nabobyen Linköping blev tre biler sat i brand.

»Vi ser dog ingen sammenhæng mellem de to begivenheder,« siger operationsleder hos politiet i Norrköping Torbjörn Lindqvist til Aftonbladet.

Også i Lund, der ligger omkring tre kilometer nord for Malmø, blev en bil sat i brand tirsdag aften.

Natten til tirsdag brændte 13 biler i Malmø, og siden begyndelsen af juli er flere end 70 biler blevet sat i brand i byen. Det er ligeledes gået ud over biler i Stockholm, Södertälje og Boras.

Ingen personer er endnu blevet anholdt.

De svenske bilbrande har i løbet af den seneste måned fået landets politikere til at reagere. Mandag lovede indenrigsminister Anders Ygeman flere synlige politifolk i gaderne.

/ritzau/NTB