For anden gang stormes spansk by af hundredvis af migranter

Det er anden gang på tre dage, at den spanske by Ceuta i Marokko bliver stormet af migranter.

Arkivfoto af morrokansk vagt, der løber efter en migrant, der er kravlet over hegnet til den spanske enklave Ceuta. Fold sammen
Læs mere
Foto: FADEL SENNA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hundredvis af migranter stormede tidligt mandag grænsen til det spanske territorium i Marokko Ceuta, oplyser spansk Røde Kors på Twitter.

De op mod 350 migranter klatrede over det høje hegn, der adskiller eksklaven Ceuta fra Marokko. Flere kom ifølge den spanske avis El País til skade, og mindst 11 bliver undersøgt på hospitalet.

Det er anden gang på blot tre dage, at grænsen til det spanske territorium i Nordafrika bliver stormet af migranter. Fredag trængte op mod 500 ind.

Her blev en del migranter og betjente såret, da migranterne krydsede det seks meter høje hegn, som er polstret med pigtråd.

Efter nytår lykkedes det flere end 1000 migranter at kravle op på hegnet. De blev dog bragt ned igen ved hjælp af kraner.

Spanien har to eksklaver i Marokko. Det er foruden Ceuta også Melilla.

I 2016 ankom i alt 1000 til Spanien gennem hegnene omkring de to spanske eksklaver, skriver El País. Tallet var rekordlavt i forhold til de tidligere år.

/ritzau/