For anden gang på to dage: 18-årig kvinde dræbt af skud i Sverige - maskerede mænd løb fra stedet

For anden gang i løbet af knap to døgn er en kvinde i Sverige blevet dræbt af skud. Den seneste episode fandt sted natten til onsdag i Stockholm.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Natten til onsdag er en kvinde blevet dræbt af skud i Stockholm, oplyser svensk politi.

Politiet modtog klokken 01.30 anmeldelse om skyderiet, der fandt sted i bydelen Vällingby, der ligger i den vestlige del af Stockholm.

Ifølge Aftonbladets oplysninger leder politiet nu efter to gerningsmænd, der ifølge vidner har skudt ind i en lejlighed med automatvåben. De to mænd var angiveligt maskerede og blev set flygte fra stedet i en mørk bil. Oplysningerne er ikke bekræftet af politiet.

Avisen Expressen skriver, at den dræbte er en 18-årig kvinde, som ifølge avisens kilder ikke var det tiltænkte mål for skuddene. Det var i stedet en kriminel mand, som blandt andet er dømt for røveri, grov vold og narkotikabesiddelse. Disse oplysninger er heller ikke bekræftet af politiet.

Manden skulle ifølge Aftonbladet have sagt: »Det var mig, de var ude efter - ikke hende,« da politi og ambulancer ankom til stedet.

Det er anden gang inden for to døgn, at en kvinde i Sverige bliver dræbt af skud. Mandag formiddag blev en 31-årig kvinde dræbt i Malmø, da en maskeret mand opsøgte hende og affyrede skydevåbnet fra klos hold - vel at mærke ved højlys dag og midt i et menneskefyldt boligkvarter.

Ifølge flere vidner havde hun sit spædbarn i favnen, da hun blev skudt.

En person, som vågnede ved lyden af nattens skud i Stockholm, siger til Expressen, at flere politibiler og ambulancer hurtigt var fremme ved stedet.

»Jeg vurderer, at der blev skudt tre gange,« siger personen.

Kvinden blev kørt på hospitalet i nat, men hendes liv stod ikke til at redde.

Det er uvist, hvilket våben, der er anvendt, men politiet har fundet patronhylstre på stedet.

Et andet vidne fortæller til Aftonbladet:

»Jeg hørte en person skrige. Der er fem politibiler her og en helikopter kan høres i luften.«

Politiet har endnu ikke nogle mistænkte i sagen.

»Der er meget infomation, der cirkulerer - som altid - men det er ikke noget, vi kan bekræfter. Der findes meldinger om, at en bil har forladt stedet,« siger Anna Westberg fra det lokale politi til Expressen.

I Malmø-sagen leder politiet stadig efter én eller flere gerningsmænd. Mandag aften blev en 19-årig mand anholdt - mistænkt for medvirken til drabet

Den 19-årige henvendte sig ifølge forsvarsadvokaten selv til politiet få timer efter drabet.

Politiet i Malmø oplyste tirsdag, at det har beslaglagt det formodede gerningsvåben i sagen.

/ritzau/