For anden gang på to dage: 18-årig kvinde dræbt af skud i Sverige - maskerede mænd løb fra stedet

For anden gang i løbet af knap to døgn er en kvinde i Sverige blevet dræbt af skud. Den seneste episode fandt sted natten til onsdag i Stockholm.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til onsdag er en kvinde blevet dræbt af skud i Stockholm, oplyser svensk politi.

Politiet modtog klokken 01.30 anmeldelse om skyderiet, der fandt sted i bydelen Vällingby, der ligger i den vestlige del af Stockholm.

Ifølge Aftonbladets oplysninger leder politiet nu efter to gerningsmænd, der ifølge vidner har skudt ind i en lejlighed med automatvåben. De to mænd var angiveligt maskerede og blev set flygte fra stedet i en mørk bil. Oplysningerne er ikke bekræftet af politiet.

Avisen Expressen skriver, at den dræbte er en 18-årig kvinde, som ifølge avisens kilder ikke var det tiltænkte mål for skuddene. Det var i stedet en kriminel mand, som blandt andet er dømt for røveri, grov vold og narkotikabesiddelse. Disse oplysninger er heller ikke bekræftet af politiet.

Manden skulle ifølge Aftonbladet have sagt: »Det var mig, de var ude efter - ikke hende,« da politi og ambulancer ankom til stedet.

Det er anden gang inden for to døgn, at en kvinde i Sverige bliver dræbt af skud. Mandag formiddag blev en 31-årig kvinde dræbt i Malmø, da en maskeret mand opsøgte hende og affyrede skydevåbnet fra klos hold - vel at mærke ved højlys dag og midt i et menneskefyldt boligkvarter.

Ifølge flere vidner havde hun sit spædbarn i favnen, da hun blev skudt.

En person, som vågnede ved lyden af nattens skud i Stockholm, siger til Expressen, at flere politibiler og ambulancer hurtigt var fremme ved stedet.

»Jeg vurderer, at der blev skudt tre gange,« siger personen.

Kvinden blev kørt på hospitalet i nat, men hendes liv stod ikke til at redde.

Det er uvist, hvilket våben, der er anvendt, men politiet har fundet patronhylstre på stedet.

Et andet vidne fortæller til Aftonbladet:

»Jeg hørte en person skrige. Der er fem politibiler her og en helikopter kan høres i luften.«

Politiet har endnu ikke nogle mistænkte i sagen.

»Der er meget infomation, der cirkulerer - som altid - men det er ikke noget, vi kan bekræfter. Der findes meldinger om, at en bil har forladt stedet,« siger Anna Westberg fra det lokale politi til Expressen.

I Malmø-sagen leder politiet stadig efter én eller flere gerningsmænd. Mandag aften blev en 19-årig mand anholdt - mistænkt for medvirken til drabet

Den 19-årige henvendte sig ifølge forsvarsadvokaten selv til politiet få timer efter drabet.

Politiet i Malmø oplyste tirsdag, at det har beslaglagt det formodede gerningsvåben i sagen.

/ritzau/