Folket har talt: Britisk prestigeprojekt skal have tumpet navn

Navnet Boaty McBoatface har vundet afstemningen om, hvad et nyt britisk polarforskningsskib til en værdi af 1,9 milliarder kroner skal hedde.

Foto: HO. Storbritannien skal have nyt forskningsskib, og hvis det står til befolkningen skal det hedde »Boaty McBoatface«.
Læs mere
Fold sammen

I 2019 skal Storbritannien have et nyt forskningsskib. Det døbes, ligesom alle andre forskningsskibe, »The Royal Research Ship (RRS), men udover det formelle navn skal det have et mere personligt navn, så de forskellige forskninsskibe kan kendes fra hinanden.

For at finde det allerbedste navn til det nye polarforskningsskib, til en værdi af 1,9 milliarder kroner, satte den britiske videnskabsminister, Joseph Edmund Johnson, en afstemning i gang.

»Boaty McBoatface« blev den altoverskyggende vinder af afstemningen med hele 124.109 stemmer. På andenpladsen kom navnet Poppy-Mai haltende med 34.371 stemmer, det skriver det britiske medie bbc.dk.

Afstemningens top fem fordeler sig således:

1. RRS Boaty McBoatface - 124.109

2. RRS Poppy-Mai - 34.371

3. RRS Henry Worsley - 15.231

4. RRS It's Bloody Cold Here - 10.679

5. RRS David Attenborough - 10.284

Selvom Boaty McBoatface uden tvivl er folkets favoritnavn, er det ikke sikkert, at prestigeprojektet døbes netop det. I sidste ende er det op til Natur- og Miljøforskningsrådet (NERC) at beslutte sig for et navn. En talsperson for NERC takker for den store opbakning til afstemningen og de mange forslag, de har fået til navne og siger:

»Den endelig navnebeslutning vil blive offentliggjort senere.«

Boaty McBoatfaces opfinder er flov

Vindernavnet Boaty Mcboatface er foreslået af en tidligere BBC-radiovært ved navn James Hand, og han er ikke just stolt over det navn, han fandt på som en joke.

»Jeg er forfærdelig ked af det her,« skriver han på det sociale medie Twitter.

Boaty McBoatface, hvis det ellers bliver navnet, kommer til at erstatte de nuværende forskningsskibe med de mere borgerlige navne »RRS Ernest Shackleton« og »James Clark Ross«.

Forskningsskibet er 128 meter langt, forventes at kunne operere i Antarktis fra år 2019 og op til 90 videnskabsfolk kan arbejde om bord på skibet.