Folk flygter via sammenbundne lagner efter eksplosion i Sverige

Fire personer er kommet alvorligt til skade efter eksplosion i ejendom i Göteborg. I alt er 16 på hospitalet.

 
Tirsdag morgen omkring klokken fem fandt en stor eksplosion sted i den svenske by Göteborg. Video: Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tidligt tirsdag sket en stor eksplosion i et lejlighedskompleks i Annedal i den centrale del af den svenske by Göteborg.

Det oplyser vagtchef Lars Jostelius fra redningstjenesten SOS Alarm.

Eksplosionen skete tirsdag morgen omkring klokken fem i den femetagers høje bygning og forårsagede brand. Flere trappeopgange er blevet fyldt med røg, og det samme er garagen og en række lejligheder.

Fire personer er kommet alvorligt til skade. Det oplyser Ingrid Frederiksson fra pressetjenesten ved Sahlgrenksa Universitetshospital.

»Det handler om tre kvinder, en i 60-årsalderen, en i 70-årsalderen og en i 80-årsalderen, samt en mand i 50-årsalderen,« siger hun.

I alt er 16 personer blevet kørt til hospitalet, oplyser Ingrid Frederiksson. Blandt andet er et barn komme til skade.

»De lettere tilskadekomne er mellem 10-årsalderen og 80-årsalderen. Nogle af dem er kun kommet let til skade, men skal stadig undersøges,« lyder det.

Tirsdagens eksplosion har ført til dramatiske scener ved ejendommen.

En beboer fra bygningen siger, at flere personer har firet sig ned fra deres lejligheder ved hjælp af sammenbundne lagner.

Flere hundrede personer er også blevet evakueret fra ejendommen.

Den svenske avis Expressen har talt med en beboer ved navn Kristoffer. Han blev vækket af sin kæreste, der fortalte, at bygningen rystede.

»Så gik jeg ud på altanen, og der var sort røg. Hele vores trappeopgang var også fyldt med røg. Så jeg tænkte, at vi måtte væk derfra, og vi tog håndklæder over hovedet,« siger Kristoffer til Expressen.

Han beskriver situationen som »kaotisk«, da alle beboere i opgangen forsøgte at komme ud. Han hørte også flere naboer skrige.

/ritzau/TT