»Folk får ikke børn i 20'erne mere«

Filmstjernen Jennifer Aniston vover sig i ny film ud i kontroversielt farvand. »Folk får ikke længere børn i 20’erne,« fastslår hun.

»Folk får ikke længere børn i 20’erne,« fastslår Jennifer Aniston Fold sammen
Læs mere
Foto: Jason Merritt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Los Angeles: Jennifer Aniston nærmer sig de 40 år – og går i panik. Ingen kæreste, ingen børn. Hun sætter jagten ind på velegnet sæd og finder det hos sin bedste ven. Sådan er plottet i den premiereaktuelle komedie ’Baby Surprise’ med Hollywood-stjernen Jennifer Aniston i hovedrollen som Kassie og Jason Bateman som Kassies bedste ven – og mulige sæddonor.

Urban har mødt Jennifer Aniston i Los Angeles. Som 41-årig er hun godt klar over, at det også er ved at være sidste udkald for hende. Men hun føler sig dog ikke alene.

»Folk får ikke længere børn i 20’erne,« fastslår Jennifer Aniston. »Vi lever i en ny tid, hvor det er helt almindeligt, at man venter, til man er mere moden. Og det er fantastisk, at vi har så mange muligheder, som vores forældre ikke havde,« understreger hun.

Den ensomme pige

»Man behøver ikke følge traditionerne for at være lykkelig,« siger hun om, hvorvidt hun er glad for sit liv som single i begyndelsen af 40’erne.

»Jeg lever ikke efter det traditionelle mønster på nuværende tidspunkt: Jeg har ikke to børn, hus og vovse. Men jeg lever mit liv, som jeg vil. Det er mit liv. Jeg føler, at jeg befinder mig på det helt perfekte stadie og føler mig rigtigt heldig.«


Jennifer Aniston er ofte blevet portrætteret af medierne som ’den ensomme pige’ efter flere forliste forhold til kendte mænd som skuespiller Vince Vaughn og senest sanger John Mayer. Men hun er træt af at blive anset for at være ’offeret’, især efter hun blev skilt fra Brad Pitt i 2005, og han fik en stor familie med Angelina Jolie.

Jennifer Aniston var knust, men så var det heller ikke værre, siger hun.

»Den moderne kvinde har lært, at hun ikke behøver at stille sig tilfreds med en mand, som ikke er den helt rigtige, for at få et barn. Den moderne kvinde kan få børn med eller uden en mand.«

Er det muligt at være venner med sin eks-kæreste?

»Ja, det er,« siger Jennifer Aniston uden at tøve, men hun vil ikke gå i detaljer. Det er sjældent, hun nævner sin eksmand, Brad Pitt, ved navn, og det gælder også de tidligere kærester Vince Vaughn og John Mayer. Men kan mænd og kvinder så være venner uden at have sex?

»Ja. Jeg mener, det kan jeg da. Jeg tror, at det er svært. Men jeg tror også, at kvinder har nemmere ved det, end mænd har.«

Bare have noget sprut

I ’Baby Surprise’ spiller Jason Bateman hovedpersonens bedste ven, Wally. Jason Bateman, der også spillede over for Jennifer Aniston i ’The Break-Up’ fra 2006, afkræfter med det samme, at mand-kvinde-venskaber uden sex kan lade sig gøre.

»Jeg vil nødigt lave så frygtelig en generalisering, men mange af de fyre, jeg har mødt, vil gå i seng med hvem som helst. Hvis du så oven i købet er virkelig gode venner med pigen, så er der ikke noget at gøre. Hvem kan modstå det?« spørger Jason Bateman, der har været gift med skuespillerinden Amanda Anka siden 2001, så Jennifer Aniston havde ikke noget at frygte under optagelserne af ’Baby Surprise’.

»En mand og kvinde kan være bedste venner uden at der sker noget imellem dem, hvis den ene part er i et forhold. Hvis de begge er single, kan man ligeså godt starte nedtællingen. Man skal bare have noget sprut, og så er den hjemme,« siger Jason Bateman.