Fogh til møde med Gül og Obama

Statsminister Anders Fogh Rasmussen deltog i møde i nat med præsident Barack Obama og den tyrkiske præsident Abdullah Gül. Flere store lande lægger nu maksimalt pres på Tyrkiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge den tyrkiske avis Habertürk deltog statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) selv i et møde i nat, hvor den amerikanske præsident Barack Obama lagde pres på den tyrkiske præsident Abdullah Gül for at få ham til at nikke til Fogh som ny NATO-generalsekretær. Det oplyser TV2 News.

Også den italienske regeringschef Silvio Berlusconi, der altid har haft et godt forhold til Tyrkiet og den tyrkiske ministerpræsident Recep Tayyip Erdogan , har forsøgt at lægge pres på tyrkerne.

Dermed lægges der maksimalt pres på Tyrkiet, der afviser Fogh på grund af bl.a. Muhammed-krisen for nogle år siden, ligesom Tyrkiet er utilfreds med, at den kurdiske tv-kanal ROJ har lov til at sende fra Danmark.

Især Recep Tayyip Erdogan er af den overbevisning, at Fogh burde forbyde kanalen, som tyrkerne mener er talerør for den forbudte militante kurdiske bevægelse PKK.