Fogh har tillid til ombrust general

NATOs generalsekretær har fuld tillid til general John Allen, der er under luppen for »upassende korrespondance« med en kvinde i Petraeus-sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, har fuld tillid til USAs øverstbefalende i Afghanistan, John Allen, mens det undersøges, om den firestjernede general er involveret i sagen om den fratrådte CIA-direktør David Patraeus.

- Jeg har fuld tillid til general Allen, erklærede Anders Fogh Rasmussen onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han er dermed på linje med USAs nyligt genvalgte præsident, Barack Obama, der tirsdag ifølge sin talsmand sagde, at »general John Allen gør en god indsats i Afghanistan«.

John Allen er øverste leder for ISAF-styrkerne i Afghanistan, og det er ved at blive undersøgt, om han har ført en såkaldt »upassende korrespondance« med en kvinde ved navn Jill Kelley, der er centrum i sagen om David Patraeus, der måtte træde tilbage som direktør for den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, efter et sidespring.

Det var hende, som politianmeldte de chikane-mails, der viste sig at stamme fra David Patraeus’ elskerinde, Paula Broadwell.

Jill Kelley og hendes familie var gode bekendte af David Petraeus, men Jill Kelley har benægtet, at der på noget tidspunkt er sket noget upassende mellem hende og David Petraeus.

Sammenhængen mellem Petraeus-sagen og Allen-sagen er endnu ikke klarlagt.