Første mistænkte anholdt efter sexvold i Køln

26-årig mand fra Algeriet mistænkes for at stå bag overgreb i Køln. Tyske politikere planlægger strammere kurs over for indvandrere fra Nordafrika.

De alvorlige hændelser i Køln har givet anledning til nye protester mod indvandringen over hele Tyskland Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Tysk politi er kommet et skridt nærmere i forsøget på at stille gerningsmændene bag nytårsnattens seksuelle overgreb i Køln til ansvar.

I går meddelte statsadvokaten i Køln, at man agter at rejse tiltale mod en 26-årig mand fra Algeriet, der bor på et asylcenter uden for Køln. Tysk politi anholdt denne weekend manden, der mistænkes for at have stjålet en mobiltelefon og for at have krænket sit offer seksuelt, skriver Süddeutsche Zeitung.

Statsadvokaten i Køln efterforsker sager mod 21 navngivne mænd med udenlandsk baggrund, der mistænkes for tyveri. Indtil videre er den 26-årige algerier den eneste anholdte, der mistænkes for den bølge af seksuelle krænkelser, der nytårsnat fandt sted på banegården og domkirkepladsen i Køln.

Antallet af anmeldelser stiger fortsat. Indtil videre har Kølns politi registreret 766 anmeldelser, hvoraf 381 drejer sig om seksuelle krænkelser. Ifølge statsadvokaten stammer samtlige overgrebsmænd fra nordafrikanske lande som Marokko, Tunesien og Algeriet. Hændelserne i Køln har derfor skabt øget tysk fokus på indvandring fra Nordafrika.

De tyske myndigheder har de seneste måneder konstateret en voldsom stigning i antallet af asylansøgere fra Nordafrika. I januar sidste år søgte 300 marokkanere og 540 algeriere om asyl i Tyskland. I december var tallet henholdsvis 2.900 marokkanere og 2.300 algeriere.

Kun de færreste nordafrikanske indvandrere er berettigede til asyl i Tyskland, men de tyske myndigheder har store vanskeligheder med at udvise uønskede personer. I den tyske regering vokser irritationen over manglende samarbejdsvilje fra de nordafrikanske lande.

»Det kan ikke være rigtigt, at man tager imod ulandsbistand, men ikke imod sine egne borgere,« siger SPD-formand Sigmar Gabriel ifølge Spiegel.