Første måling ved spansk parlamentsvalg giver intet klart flertal

Socialistpartiet har fået flest stemmer ved Spaniens parlamentsvalg, men ikke nok til et flertal.

Mange stemmer er efterhånden talt op i Spanien, hvor der i dag er blevet afholdt parlamentsvalg. Socialistpartiet får flest stemmer, men ikke nok til et flertal. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAVIER BARBANCHO

Det regerende socialistparti (PSOE) og premierminister Pedro Sanchez har sikret sig flest stemmer ved søndagens spanske parlamentsvalg.

Det viser en valgstedsmåling kort efter klokken 20 søndag aften.

Partiet har dog ikke fået nok stemmer til at danne flertal i det spanske parlament. Derfor skal premierministeren nu forsøge at danne regering med nogle af parlamentets øvrige partier.

Det højreorienterede parti Vox står for første gang til at komme ind i parlamentet med 12,1 procent af stemmerne - svarende til mellem 36 og 38 sæder i parlamentet.

PSOE står til omkring 28 procent af stemmerne, hvilket giver mellem 116 og 121 sæder i parlamentet. Der er dog fortsat kun tale om et foreløbigt resultat. Et endeligt resultat ventes senere søndag aften.

Der er dog allerede nu lagt op til langvarige koalitionsforhandlinger.

Socialistpartiets mulige alliancepartner er det venstreorienterede Podemos, der ifølge valgstedsmålingen står til mellem 42 og 45 sæder i parlamentet.

De to partier ser derfor ikke umiddelbart ud til, at kunne samle de 176 sæder, som kræves for at danne flertal i det spanske parlament.

På højrefløjen er det konservative parti PP som ventet det største. Det har dog haft et skidt valg og står til mellem 69 og 73 sæder i parlamentet.

Valgdeltagelsen ved søndagens valg var højere, end den har været de senere år. Klokken 18 lå den på 60,76 procent mod 51,21 på samme tidspunkt ved valget i 2016.

/ritzau/Reuters