Første busser med oprørere forlader enklave ved Damaskus

De første busser har forladt Douma med oprørere og deres familier. De køres til det nordlige Syrien.

Foto: MOHAMED BADRA. De to busser skal ifølge en aftale, der er indgået mellem den syriske regering og oprørerne, køre til byen Jarablus. Det fortalte de syriske medier søndag.
Læs mere
Fold sammen

Flere busser med oprørere fra bevægelsen Jaish al-Islam og deres familier har mandag formiddag forladt deres bastion i det østlige Ghouta uden for Syriens hovedstad, Damaskus.

De vil køre til det nordlige Syrien. Det oplyser syrisk stats-tv.

»Flere busser med et antal terrorister fra Jaish al-Islam og deres familier om bord forlader Douma som forberedelse til at blive transporteret til Jarablus«, skriver det syriske nyhedsbureau Sana.

Syrisk tv siger, at fire busser har forladt Douma, der er den største by i det østlige Ghouta.

Flere måneders angreb fra luften og landjorden har kostet flere tusinde mennesker livet i den belejrede enklave.

Busserne skal ifølge aftalen, der er indgået mellem det syriske regime og oprørerne, køre til Jarablus i det nordlige Syrien. Byen kontrolleres af oprørere.

Det fortalte de syriske medier søndag.

Tilsyneladende er det Rusland, der er Assads tætte allierede, der har forhandlet aftalen om evakuering på plads, skriver nyhedsbureauet AFP.

Oprørerne har imidlertid ikke bekræftet, at der er en aftale. Der er meldinger om, at oprørerne er splittede - at den hårde kerne af militsfolk ikke vil forlade deres stillinger.

Assad-styret skal have indtaget 95 procent af det østlige Ghouta, siden det 18. februar satte en storoffensiv i gang. 1600 meldes dræbt under offensiven. Titusinder af mennesker er fordrevet under kampene.