Først var Boris Johnson til grin – så blev BBC hængt til tørre

BBC kalder det »en fejl«, at TV-stationen klippede det øjeblik ud, hvor den britiske premierminister, Boris Johnson, i en partilederdebat blev grinet ad. Efterfølgende måtte BBC krybe til korset.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under en partilederdebat i BBCs TV-debatprogrogram »Question Time« fik den konservative britiske premierminister, Boris Johnson, et spørgsmål stillet af en kvinde blandt publikum.

Spørgsmålet udløste øjeblikkelig latter fra resten af forsamlingen, og Boris Johnson tøvede et øjeblik med svaret på det på en gang enkle, men midt i en valgkamp for enhver politiker giftige spørgsmål:

»Hvor vigtigt er det for en person i din magtposition altid at fortælle sandheden?«

Dette kunne seerne fredag aften følge hjemme fra stuerne, da udsendelsen blev sendt i sin helhed. De seere, der ventede til de følgende dages nyhedsklip fra debatten, blev derimod snydt for det øjeblik, hvor der blev grinet ad Boris Johnson – BBC havde klippet publikumslatteren ud.

Og så var Fanden løs

Ifølge The Guardian hævdede BBC i første omgang, at beslutningen om at klippe øjeblikket ud blev truffet af tidshensyn. Den købte briterne imidlertid ikke.

På sociale medier rasede debatten, som blev udløst af Nick Flaks, der bor i Brighton, og som selv havde set både TV-debatten fredag aften og næste dags nyhedsoverblik, hvor latterliggørelsen, der varede halvandet sekund, var klippet ud, så det i stedet fremstod, som om publikum klappede ad Johnson.

Nick Flaks fandt begge versioner og lagde dem ud på sin Twitter-profil, og så var Fanden løs.

Du kan også se den originale BBC-version øverst i artiklen.

BBC måtte efterfølgende krybe til korset. En BBC-talsmand forklarede, at der blev klippet i sammendraget, fordi Boris Johnson gentog sig selv, og at BBC »absolut ikke havde til hensigt at vildlede« nogen. BBC erkendte dog samtidig, at det var en fejl at klippe publikumsreaktionen ud.

Virakken om fraklippet er ikke enestående. Ifølge The Guardian er der i den britiske valgkamp frem mod parlamentsvalget 12. december adskillige videoer om BBCs politiske bias, som er gået viralt, og som ovenikøbet har fået flere seere end de BBC-udsendelser, som videoerne har taget afsæt i.