Fodgængere ramt af bil i høj fart i New York: En død og mange sårede

Mindst en person har mistet livet, efter at en bil er kørt ind i en menneskemængde med høj fart ved Times Square i New York. Flere er kommet til skade. Der er ikke sket en terrorhandling, oplyser politiet.

Foto: REUTERS/Jeremy Schultz. Èn person har mistet livet, efter at en bil er kørt ind i en menneskemængde med høj fart ved Times Square i New York. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer øjenvidner.
Læs mere
Fold sammen

Artiklen er senest opdateret kl. 20.01.

Flere fodgængere er blevet ramt af en bil i høj fart ved Times Square i New York.

En person har mistet livet, og 22 personer er kommet til skade, hvoraf fire er i kritisk tilstand ifølge New Yorks politi. Den dræbte er en 18-årig kvinde, siger officielle kilder til nyhedsbureauet Reuters. Gerningsmanden er i politiets varetægt, bekræfter New Yorks borgmester Bill de Blasio på Twitter.

Der er ikke noget lige nu, som tyder på, at der er tale om terror, siger Bill de Blasio på et pressemøde på Times Square.

Politiet bekræfter på Twitter at have anholdt en mand og skriver, at de indtil videre betragter hændelsen som isoleret.

Et øjenvidne har filmet anholdelsen af manden, som altså ifølge BBC er føreren af en bordeaux-rød Honda Sedan, der ifølge meldingerne kørte mod trafikretningen og op på fortorvet, hvor bilen påkørte fodgængerne.

Den arresterede mand er 26-årige Richard Rojas, skriver New Yorks politi på Twitter. Den anholdte er amerikansk statsborger, veteran fra den amerikanske flåde og har flere pletter på straffeattesten, siger borgmester Bill de Blasio på pressemødet.

Ifølge et øjenvidne løb manden ud af bilen og forsøgte at flygte, før han blev overmandet af politiet, skriver ABC.

En borger har lagt dette billede op på Twitter, som angiveligt skulle vise den bil, der har kørt flere ned:

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, er ankommet til stedet, hvor hændelsen skete. Det skriver han på sin officielle Twitter-konto:

Hændelsen skete ved middagstid i New York, og politiet har afspærret området omkring Times Square på Manhatten.