Fodboldtræner anklages for 40 sexovergreb

En legendarisk amerikansk fodboldtræner beskyldes for at have forgrebet sig på sine egne spillere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jerry Sandusky, der er tidligere assisterende træner i amerikansk fodbold for collegeholdet Penn State, står anklaget for 40 tilfælde af seksuelt misbrug af unge drenge. Sagen har vakt stor opsigt i den amerikanske sportsverden.

I et interview med tv-stationen NBC indrømmer Sandusky at have gjort flere af de ting, som han bliver beskyldt for, men han nægter at have misbrugt unge drenge.

- Jeg kan sige, at jeg har gjort nogle af de ting. Jeg har leget med børn, som jeg har taget bad med efter træning. Jeg har givet dem knusere, og jeg har rørt ved deres ben uden at ville have nogen seksuel kontakt, siger Sandusky.

Den 67-årige pensionerede træner fastholder, at han er udsat for falske anklager. Da han blev presset i interviewet med NBC, sagde han, at det eneste forkerte, som han har gjort, er at tage bad med de unge drenge.

Sandusky blev anholdt for over en uge siden på baggrund af anklager om, at han har misbrugt otte drenge på en periode over 15 år.

Joe Amendola, Sanduskys forsvarer, kalder over for CNN sin klient for "et stort forvokset barn" og understreger, at findes en naturlig forklaring på alle anklager mod fodboldtræneren.

Advokaten siger desuden, at det ikke har været muligt at finde frem til flere af de formodede ofre.

Sandusky var den ene del af Penn States legendariske trænerduo med Joe Paterno. Han har to gange vundet prisen for bedste assistenttræner i amerikansk collegefodbold.

/ritzau/