FN: Valg i Kosovo til november

FN's chef i Kosovo siger, at der vil blive holdt parlamentsvalg og lokalvalg i den omstridte serbiske provins i november.

FN's chef i Kosovo, Joachim Rücker, opfordrede fredag til, at der bliver holdt parlamentsvalg og lokalvalg i Kosovo den 17. november. Opfordringen kom samtidig med, at forhandlingerne om provinsens fremtidige status er inde i en kritisk fase.

FN-administrationen i den serbiske provins er nået til enighed om valgdatoen med lederne af det etnisk albanske flertal.

Valget vil efter alt at dømme øge de politiske spændinger i Kosovo, hvor de etniske albanere under internationale forhandlinger presser på for at få gjort provinsen selvstændig.

De igangværende forhandlinger om Kosovos fremtid skal ifølge planen være afsluttet i begyndelsen af december.

Joachim Rücker har tidligere sagt, at valget kunne udskydes når som helst, hvis det på nogen måde forstyrrede forhandlingerne om provinsens "endelige status."

De etniske albanere i Kosovo, der udgør 90 procent af befolkningen i den serbiske provins, står fast på et krav om selvstændighed - otte år efter NATO-styrker tvang serbiske styrker til at forlade området efter en massiv undertrykkelse af de etniske albanere. Serberne afviser blankt kravet om selvstændighed.

/ritzau/Reuters