FN starter redning i Aleppo efter forlænget krigspause

Muligheden for at få behandling i det østlige Aleppo er mikroskopisk, oplyser humanitær talsmand i FN.

København. FN iværksætter fredag en redningsaktion fredag, der skal få syge og sårede ud af den østlige del af den krigshærgede syriske storby Aleppo.

Det sker, efter at Rusland har annonceret, at landet vil forlænge det midlertidige stop af bombeangreb i fire dage fra torsdag. Dermed bliver aftalen forlænget med 24 timer.

Det bekræfter Jens Lærke, der er talsmand for FN's humanitære hjælp.

Ifølge ham lyder meldingen fra Rusland, at også den syriske regering vil følge den forlængede krigspause. Det betyder, at begge parter vil holde inde med bomberne over Aleppo i 11 timer hver dag i fire døgn.

Det får FN til at reagere.

- Operationen er farlig og risikabel. Men set i det store billede er vi nødt til at handle, når muligheden har åbnet sig, siger Jens Lærke.

Hvis alt går, som det skal, vil FN bringe så mange mennesker som muligt ud af det østlige Aleppo. De vil de blive kørt til andre dele af Syrien eller ind i Tyrkiet i ambulancer, oplyser Jens Lærke.

- Det er vigtigt, at vi kommer i gang med denne her operation. Stort set alle hospitaler er blevet sprængt i stykker, og muligheden for at få behandling i området er mikroskopisk, siger han.

/ritzau/