FN-soldater i kamp mod islamister

Fredsbevarende styrker fra Filippinerne kæmper lørdag mod islamistiske oprøre, der har infiltreret Golanhøjderne og omringet soldaternes lejr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Formodede islamister med tilknytning til Al-Qaeda har lørdag morgen angrebet fredsbevarende FN-soldaters stilling i Golanhøjderne mellem Israel og Syrien.

Soldaterne er fra Filippinerne, og ifølge den filippinske forsvarschef, Voltaire Gazmin, har de militant islamister omringet soldaternes stilling, kaldet Lejr 68. De filippinske soldater fra været isoleret fra de øvrige FN-styrker i to døgn.

»Der har været en ildkamp, men jeg vil hermed forsikre alle om, at vores tropper er i sikkerhed på nuværende tidspunkt,« siger Ramon Zagala, talsmand for Filippinernes væbnede styrker, til Reuters.

Der befinder sig omkring 40 soldater i Lejr 68, mens yderligere 35 filippinske soldater befinder sig i en lejr i nærheden.

Islamisterne tog tidligere på ugen 44 FN-soldater fra Fiji til fange på grænsen mellem Golanhøjderne og Syrien. Det menes, at soldaterne holdes fanget af militante oprørere fra grupperingen Al-Nusra.