FN sender mere mad til Ukraines flygtninge

FNs fødevareprogram, WFP, optrapper leverancen af fødevarer til de internt fordrevne i Ukraine.

De anslåede mere end en million internt fordrevne mennesker i Ukraine får en ekstra håndsrækning fra FNs fødevareprogram, WFP.

Organisationen optrapper indsatsen i det krigshærgede østlige Ukraine, hvor Ukraines hær kæmper indædt mod prorussiske separatister.

WFP har siden august sidste år nået ud med fødevarebistand til over 50.000 mennesker, men over de næste måneder øges tallet til at omfatte 190.000.

»Den humanitære situation er blevet forværret i de seneste måneder i Donetsk og Luhansk, hvor folk flygter fra deres hjem og søger tilflugt hos deres udvidede familienetværk, på midlertidige centre, lejede lejligheder og selv i jernbanevogne,« siger Carlo Scaramella, WFPs regionale vicedirektør for Mellemøsten, Nordafrika, Østeuropa og Centralasien, i en pressemeddelelse.

WFP vil blandt andet sørge for uddeling af lokalt indkøbt mad til over 110.000 mennesker i de belejrede områder, hvor adgangen til fødevarer er begrænset. Madrationerne omfatter basale fødevarer såsom ris, olie, mel og dåsemad.

WFP oplyser samtidig, at man har akut brug for yderligere 59 millioner kroner for fortsat at kunne yde bistand frem til juni.

Ifølge de ukrainske myndigheder har 14 ukrainske soldater mistet livet, mens 173 er blevet såret, i kampe med prorussiske separatister det seneste døgn.

Ukraine trak onsdag tusindvis af tropper ud af den østukrainske by Debaltseve efter et massivt angreb fra oprørere trods en våbenhvile ellers officielt trådte i kraft søndag.

Rusland har torsdag yderligere afvist, at der indsættes fredsbevarende FN-styrker ind i Ukraine for at holde de stridende parter fra yderligere krigshandlinger. I stedet henviser Ruslands udenrigsministerium til, at våbenhvilen skal respekteres.