FN: Manglende støtte truer hjælp til millioner af syriske børn

Unicef har kun fået en fjerdedel af pengene, der skal bruges til at hjælpe de yngste ofre for krigen i Syrien.

Manglen på støtte til de yngste ofre for borgerkrigen i Syrien er en af de alvorligste, Unicef har oplevet, advarer FN-organisationen fredag. Scanpix/Nazeer Al-khatib Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over ni millioner børn, som befinder sig i borgerkrigsramte Syrien og dets nabolande, risikerer at miste en del af den hjælp, som Unicef-støttede programmer yder.

Det advarer FN-organisationen om, efter at den har modtaget bare en fjerdedel af de 1,4 milliarder dollar - eller 9,3 milliarder kroner - der ifølge Unicef er behov for i 2017.

Og manglen på økonomisk støtte til de yngste ofre for krigen i Syrien er en af de alvorligste, Unicef har oplevet. Det siger Geert Cappelaere, der er regional chef i Mellemøsten og Nordafrika, i en pressemeddelelse fredag.

»Mens de økonomiske ressourcer løber tørre, er familier inde i Syrien og de omkringliggende lande i stigende grad blevet afhængige af international nødhjælp,« siger han.

Uden nye midler risikerer en lang række hjælpeinitiativer at blive afbrudt. Det advarer Unicef om i pressemeddelelsen.

Hjælpen, der er i fare, omfatter blandt andet rent vand til de 1,2 millioner børn, som lever i flygtningelejre og andre former for bosættelser.

Også sundhedspleje til næsten 5,4 millioner syriske børn og uddeling af tøj og tæpper i vintermånederne kan blive ramt af den manglende støtte, står der.

Krigen i Syrien er gået ind i sit syvende år.

Mindst 320.000 mennesker er siden marts 2011 blevet dræbt i konflikten. Millioner er drevet på flugt både internt og uden for Syriens grænser.

Samtidig har forsøg på at indgå en varig fredsaftale mellem styret og oprørerne hidtil ikke båret frugt.

Situationen i Syrien er en af de største humanitære operationer i organisationens historie, fortæller Geert Cappelaere.

Og manglen på støtte kan tvinge de syriske familier til at benytte sig af »ekstreme og farlige« metoder for at sikre deres børns overlevelse, påpeger Unicef-chefen.

Det kan være børnearbejde, at lade dem kæmpe i krigen eller at indgå ægteskaber i en ung alder.

»Udviklingen i forhold til at forhindre en hel generation i at blive fortabt kan blive vendt om,« siger Geert Cappelaere i pressemeddelelsen.

/ritzau/