FN kritiserer tvangsevakuering i Syrien

"Der er efter Daraya tegn på, at vi kommer til at se flere Darayaer," siger særlig FN-udsending.

Her ses et billede fra den syriske by Daraya lige uden for Damaskus taget 28, august, som viser de kollapsede bygninger efter en fire år lang belejring. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FN kritiserer den syriske regering for at have tvunget mennesker til at evakuere Damaskus-forstaden Darayam efter en fire år lang belejring.

- Andre belejrede byer kan nu komme til at blive tvangsevakueret, advarer FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura.

- Der er efter Daraya tegn på, at vi kommer til at se flere Darayaer, siger han til journalister.

Aftalen om at evakuere oprørere og civile fra den oprørskontrollerede forstad blev offentliggjort i forrige uge på statsligt syrisk tv.

Daraya, som ligger nær Damaskus, har i lang tid været kontrolleret af oprørsgrupper, og byen har konstant været udsat for bombardementer fra militæret. Kun en enkelt kolonne med nødhjælp er sluppet ind i området, efter at byen blev omringet af belejringsstyrker i slutningen af 2012.

En talsmand for Norges Flygtningehjælp, Jan Egeland, kalder tvangsevakueringen for "hjerteskærende".

- Belejringer i Syrien kan ikke brydes ved, at befolkningen giver op på grund af sult eller efter bombninger. En belejring bliver brudt ved humanitær tilgang og frihed for den civile befolkning, så den kan bevæge sig ind og ud, siger han.

Syriske oprørere i provinsen Hama kom torsdag under massiv beskydning af kampfly fra præsident Bashar al-Assads regeringshær.

Stats-tv i landet meddelte, at mange terrorister blev dræbt. Assad-styret betegner ofte modstandere i krigen som terrorister.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR) siger, at mindst 17 har mistet livet. Der skal være rettet mindst 20 angreb mod en landevej, der forbinder Latamina med den sydlige del af Idlib.

/ritzau/Reuters