FN indkalder til hastemøde om israelsk-palæstinensisk voldsbølge

Urolighederne i Israel og de palæstinensiske selvstyreområder fået nu FNs sikkerhedsråd til at indkalde til et hastemøde for at drøfte situationen.

Palæstinensiske demonstranter i sammenstød med israelske tropper nær den jødiske bosættelse  Beit El i nærheden af Ramallah på Vestbredden. 15. oktober 2015. 32 palæstinensere og syv israelere er blevet dræbt i løbet af de seneste to uger. Blandt de dræbte palæstinensere er ifølge israelsk politi 10 kniv-bevæbnede angribere såvel som børn og demonstranter, som er blevet dræbt af skud fra israelske styrker under de voldelige demonstrationer. REUTERS/Mohamad Torokman Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMAD TOROKMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste godt to uger har Israel og de palæstinensiske selvstyreområder været martret af en bølge af angreb.

Derfor har FNs Sikkerhedsråd indkaldt til et ekstraordinært møde fredag for at drøfte situationen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge flere anonyme FN-diplomater, er det det jordanske medlem af sikkerhedsrådet, der har indkaldt til hastemødet.

Under den seneste bølge af angreb har 32 palæstinensere og syv israelere mistet livet. Særligt har området været præget af en række palæstinensiske knivangreb. Men også Israels voldsomme fremfærd er blevet kritiseret.

Tirsdag sagde en talsperson for FNs generalsekretær Ban Ki-moon ifølge Reuters, at generalsekretæren »finder, at den tilsyneladende overdrevne brug af magt fra de israelske sikkerhedsstyrker ligeledes er bekymrende og kræver et alvorligt gennemsyn, da det kun tjener til at forværre situationen og fører til en modbydelig cyklus af unødvendige blodsudgydelser.«

Urolighederne startede efter længere tids frustration over jøders øgede adgang til al-Aqsa-moskeen, der ligger på et område, der betragtes som helligt for såvel muslimer som jøder.