FN: Hver syvende sulter

Antallet af sultende i verden når i år op over én milliard mennesker. Det er det største antal i fire årtier. Det oplyser FN's fødevareorganisation.

Antallet af sultende i verden når op over én milliard mennesker i år. Det er det største tal i fire årtier, oplyser FN's fødevareorganisation.

Den voksende velstand i den industrialiserede verden siden 1960'erne har ikke bredt sig så meget til udviklingslandene, at hungersnøden er forsvundet.

Tværtimod viser en ny opgørelse fra FN, at antallet af sultende på jordkloden i år stiger til det højeste antal i fire årtier. I tal handler det om én milliard mennesker.

FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, og Verdensfødevareprogrammet opgør i den årlige rapport om sult i verden, at 1,02 milliarder mennesker er underernærede. Det er 100 millioner flere end i fjor.

FN-organisationerne angiver en kombination af fødevarekrise og den internationale økonomiske krise som årsager til det stigende antal sultende. Fødevarekrisen er udløst af høje priser på mad, lavere indkomst og arbejdsløshed i især udviklingslandene. Grunden er ikke en fejlslagen høst.

FAO's generalsekretær, Jacques Diouf, betegner det øgede antal sultende som uacceptabelt.

- Vi har de økonomiske og tekniske midler til at få sult til at forsvinde. Det, der mangler, er en stærkere politisk vilje til at udrydde sult én gang for alle, udtaler Diouf i anledning af den årlige rapport.

Der findes i alt cirka 6,8 milliarder mennesker i verden. Klodens befolkning er også vokset i de seneste årtier.

/ritzau/