FN frygter koleradød spreder sig i Yemen efter 34 dødsfald

Tarmsygdommen kolera kan sprede sig og komme ud af kontrol i Yemen, frygter FN og Læger uden Grænser.

»Der har været 34 kolerarelaterede dødsfald. 2022 tilfælde af akut diarre i ni provinser - heriblandt Sanaa - i perioden fra 27. april til 7. maj,« siger en WHO-medarbejder om situationen i Yemen. Reuters/Khaled Abdullah Fold sammen
Læs mere

Et udbrud af kolera i Yemen bekymrer Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som konstaterer, at 34 mennesker har mistet livet de seneste uger.

Flere end 2000 har symptomer på sygdommen, siger en medarbejder i FN-organet.

Frygten går på, at udbruddet af den smitsomme mavetarmsygdom kommer helt ud af kontrol, i et land hvor hospitaler er blevet bombet under den igangværende krig.

»Der har været 34 kolerarelaterede dødsfald. 2022 tilfælde af akut diarre i ni provinser - heriblandt Sanaa - i perioden fra 27. april til 7. maj,« siger en WHO-medarbejder til det franske nyhedsbureau AFP.

Læger uden Grænser (MSF) oplyser, at organisationen siden 30. marts har behandlet flere end 780 personer, som var smittet med kolera.

»Vi er meget bekymrede over, om sygdommen vil sprede sig og komme ud af kontrol,« siger Shinjiro Murata, som leder MSF i Yemen.

Læger uden Grænser fortæller, at smittede ofte må rejse langt for at få behandling, og det kan være vanskeligt at bevæge sig rundt i det konfliktramte land.

Sundhedsministeriet meddeler, at der i hovedstaden Sanaa er konstateret 310 tilfælde af sygdomssmitte, der mistænkes at være kolera.