FN forbereder sig på 400.000 flygtninge fra syrisk grænseby

138.000 syrere fra den syriske grænseby Kobani er de seneste døgn flygtet over grænsen til Tyrkiet, og nu forbereder FN sig på, at hele byen falder i hænderne på Islamisk Stat.

Foto: STRINGER/TURKEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FN: Mens 138.000 syriske kurdere de seneste dage er flygtet fra byen Kobani over grænsen til Tyrkiet, forbereder FN sig på dobbelt så mange syriske flygtninge.

»Vi forbereder os på, at hele Kobanis befolkning flygter til Tyrkiet,« siger talsmand for FNs flygtningekommissariat (UNHCR) Melissa Fleming ifølge Reuters.

Kobani har et indbyggertal på 400.000 personer, og syriske kurdere kæmper for at forsvare grænsebyen, der er på nippet til at falde i hænderne på oprørere fra Islamisk Stat (IS). Tyrkiske kurdere er de seneste dage kommet de syriske kurdere til undsætning.

Flere end 105 landsbyer i omegnen af Kobani er siden 15. september faldet i hænderne på Islamisk Stat. Selve Kobani-regionen huser mellem 200.000 og 400.000 syrere, der er fordrevet fra deres hjem i byer som Raqqa, Aleppo og Homs.

På baggrund af det store antal flygtninge, der er kommet til Tyrkiet, beder FN det internationale samfund om at støtte Tyrkiet og de øvrige nabolande til Syrien, der i alt huser flere end tre millioner syriske flygtninge.

»De 138.000, som lige er ankommet til Tyrkiet, svarer til det samlede antal flygtninge, som hele Europa har fået fra Syrien gennem de seneste tre år,« siger Melissa Fleming ifølge Reuters.