FN: Fly skal registreres hvert kvarter

Efter det malaysiske fly MH370 forsvandt sidste år, foreslår FN at fly registrerer deres positioner hvert kvarter.

Læs mere
Fold sammen

FN: Fly skal oplyse deres positioner hvert 15. minut, foreslår FNs luftfartsagentur. Forslaget kommer efter, at et malaysisk fly forsvandt i marts sidste år og er en del af et globalt initiativ. Det skriver Reuters.

Siden flyet MH370 fra Malaysia Airlines forsvandt, er der blevet arbejdet på et system, som kan gøre det muligt at fastslå den præcise rute og position for et fly.

En talsperson fra FNs internationale civile luftfartsorganisation, ICAO, sagde tirsdag, at den nye procedure for registrering af flys positioner kan sættes i værk inden for den nærmeste fremtid. Det skyldes, at det ikke vil kræve nyt udstyr.

ICAO vil præsentere forslaget på en stor sikkerhedskonference i Montreal i Candada næste måned.

I december rådede en arbejdsgruppe nedsat af den internationale forening for flyselskaber IATA til, at man inden for 12 måneder begyndte at registrere fly mindst hvert kvarter.

Mange flyselskaber registrerer allerede deres fly ved hjælp af satellitsystemer. Et arbejdspapir fra FNs internationle civile luftfartsorganisation har vist, at størstedelen af alle langdistancefly allerede har systemer til at registrere deres positioner, men i arbejdspapiret var det samtidig noteret, at udstyret ikke altid er tændt, og at der sommetider er hul i satellitdækningen.