FN: Drab på muslimer i Myanmar har folkemordets kendetegn

Nyhedsbureauet AP bekræfter mindst fem massegrave i rohingya-landsby i det østlig Myanmar.

Myanmar forbød i december 2017 FN-rapportør Yanghee Lee at besøge rohingya-mindretal. Indrejseforbuddet blev af FN-rapportøren tolket som et tegn på, at forfærdelige ting fandt sted i den muslimske provins. Myanmar forbyder FN-rapportør Yanghee Lee, at besøge rohingya-mindretal. Indrejseforbud kan kun tolkes som, at der sker noget forfærdeligt i muslimsk provins, siger FN-rapportør.. Det skriver Ritzau, onsdag den 20. december 2017. (Foto: MUNIR UZ ZAMAN/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: MUNIR UZ ZAMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FN's særlige udsending til Myanmar, Yanghee Lee, siger om de militære operationer mod det muslimske mindretal rohingya, at de bærer »folkemordets kendetegn«.

Det skriver nyhedsbureauet AP, der bekræfter fundet af mindst fem massegrave i den østlige del af Myanmar.

Yanghee Lee siger, at hun ikke definitivt kan fastslå, at der er tale om folkemord, før der er nedsat en international instans eller domstol, som kan vurdere beviserne.

»Men vi ser tegn på det, og det bygger op til det,« siger hun.

Hun reagerer på de detaljerede oplysninger fra AP. De beskriver en massakre og mindst fem massegrave i landsbyen Gu Dar Pyin i Myanmar.

Lee siger, at hun ikke har direkte oplysninger om landsbyen. Men »man kan se, at det er et mønster«, der tegner sig efter regimets forfølgelse af det muslimske mindretal.

Næsten 700.000 rohingyaer er siden august flygtet fra deres landsbyer til Bangladesh.

/ritzau/