FN-chef: Nordkorea er enig i behovet for at undgå krig

Jeg tror, vi har efterladt døren på klem, siger FN's politiske chef efter et møde med embedsmænd i Nordkorea.

Under et møde i sidste uge med blandt andre Nordkoreas udenrigsminister, Ri Yong-ho (til højre), sagde nordkoreanerne, at det er vigtigt at undgå krig, fortæller FN's chef for politiske anliggender, Jeffrey Feltman (til venstre). Reuters/Kcna/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Højtstående embedsmænd i Nordkorea er enige i, at det er vigtigt at undgå krig.

Det fortæller FN's chef for politiske anliggender, amerikanske Jeffrey Feltman, som mødtes med embedsmændene under sit besøg i Nordkorea i sidste uge.

»De var enige i, at det er vigtigt at undgå krig,« siger Feltman til journalister tirsdag efter at have informeret FN's Sikkerhedsråd om sidste uges besøg i Nordkorea og møde med blandt andre udenrigsminister Ri Yong-ho.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Feltman fortæller videre, at nordkoreanerne dog ikke kom med nogen konkrete forslag til forhandlinger.

»Jeg tror, at vi har efterladt døren på klem, og jeg håber meget, at døren til en løsning gennem forhandlinger nu kan åbnes helt,« siger Jeffrey Feltman ifølge nyhedsbureauet AP.

Udmeldingen fra Feltman kommer dog stort set samtidig med, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un, lover at udvikle flere atomvåben.

»Forskerne og arbejderne vil fortsætte med at fremstille flere af de seneste våben og mere udstyr,« siger den nordkoreanske leder tirsdag ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker for at »styrke atomkraften både i kvalitet og kvantitet«, siger Kim Jong-un videre.

Den nordkoreanske leder talte ved afslutningen af en todages våbenkonference for at hylde missilet Hwasong-15.

Lederen uddelte også personligt medaljer til »de personer inden for forsvarsforskning, som på trofast og perfekt vis har udført partiets (Koreas Arbejderparti, red.) plan om at opbygge strategisk atomkraft og succesfuldt testet Hwasong-15 og således demonstreret vores magt«.

Kim Jong-un henviser til Nordkoreas seneste missilaffyring 29. november af et interkontinentalt ballistisk missil af typen Hwasong-15, der har en potentiel rækkevidde på 13.000 kilometer.

/ritzau/