FN-chef fordømmer terrorangreb i Algier

FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon fordømmer terrorangrebet i Algier, der tirsdag kostede en 39-årig dansk og fire andre FN-ansatte livet. Connie Hedegaard møder Ban Ki-Moon senere i dag.

Stedet hvor en terrorbombe tirsdag dræbte 67 mennesker. Foto: Scanpix/AFP Fold sammen
Læs mere

En kujonagtig handling.

Sådan beskriver FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon terrorangrebet på FN’s flygtningehøjkommissariat i Algeriets hovedstad Algier, som kostede fem FN-ansatte – heriblandt en 39-årig danske – livet.

”Ord kan ikke beskrive mit chok, min fordømmelse og min vrede over terrorangrebet på FN i Algiers i går. Dette var et afskyeligt og kujonagtigt angreb på civile embedsmænd, der tjener menneskehedens højeste idealer under FN’s flag,” sagde Ban Ki-Moon i en pressemeddelelse offentliggjort på Bali, hvor den afgørende del af FN’s klimakonferencen netop er blevet indledt.

Danmarks klima- og energiminister Connie Hedegaard har senere i dag et separat møde med FN’s sydkoreanske generalsekretær om bestræbelserne på at bane vejen for en stor international aftale om beskyttelse af jordens klima.

Tirsdagens to terrorbomber i Algier kostede i alt mindst 67 mennesker livet. Attentaterne blev ifølge algeriske myndigheder udført af mindst en selvmordsterrorist med tilknytning til den islamistiske terrorgruppe GSPC.