FN-ambassadør advarer mod at stemme imod USA i Jerusalem-sag

FN-ambassadør Nikki Haley vil fortælle præsident Trump, hvem der stemmer mod USA's Jerusalem-politik i FN.

FN-ambassadør Nikki Haley siger, at hun vil aflevere navnene på de lande, der stemmer for resolutionen, til præsident Donald Trump. Scanpix/Kena Betancur Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, advarer lande, der har tænkt sig at støtte en resolution i FN's Generalforsamling, som tager afstand fra USA's ønske om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Haley siger, at hun vil aflevere navnene på de lande, der stemmer for resolutionen, til præsident Donald Trump.

»Præsidenten vil følge afstemningen tæt. Han har bedt mig vende tilbage med navne på de lande, der stemmer imod os,« skriver Haley i et brev, som nyhedsbureauet AFP har set.

»Vi vil notere os alle stemmer på dette område«, står der ifølge AFP i brevet, der er sendt til adskillige FN-ambassadører.

USA benyttede mandag sin vetoret i FN's Sikkerhedsråd, hvor landet bremsede en resolution, der opfordrede til, at præsident Donald Trump trækker beslutningen om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad tilbage.

Tyrkiet og Yemen har bedt om et hastemøde i FN's Generalforsamling torsdag. Det sker på vegne af en gruppe af arabiske lande. I modsætning til i Sikkerhedsrådet kan der ikke nedlægges veto i FN's Generalforsamling.

Tyrkiet og Yemen har sendt et udkast til en resolution, der er en spejling af den tekst, som USA nedlagde veto mod i FN's Sikkerhedsråd.

Egypten stod bag udkastet i Sikkerhedsrådet, der fik opbakning af alle andre medlemmer end USA.

Lige som den egyptiske tekst til Sikkerhedsrådet nævner Tyrkiet og Yemen ikke Donald Trumps beslutning i sin resolution. I stedet udtrykker landene "stor ærgrelse over de seneste beslutninger angående Jerusalems status".

Trump besluttede 6. december, at USA skal anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Det brød med årtiers international konsensus. Beslutningen har ført fordømmelse med sig fra det internationale samfund.