FN: 519 personer er omkommet i Yemen på to uger

I kampene mellem houthi-oprørere og den saudiarabisk-ledede koalition er over 500 civile blevet dræbt på blot to uger, mens 10.000 er flygtet fra deres hjem.

FN: Omkring 519 personer er blevet dræbt i Yemen og næsten 1.700 er blevet såret i løbet af de seneste to uger, hvor kampene mellem houthi-oprørere og den saudiarabisk-ledede koalition har ført til voldsomme blodsudgydelser. Samtidig er omkring 10.000 flygtet fra deres hjem, nogle ved at krydse havet til Djibouti og Somalia.

Det oplyser FN i en pressemeddelelse torsdag og opfordrer samtidig til, at alle involverede parter gør deres ypperste for at beskytte de civile, som er fanget midt i de voldsomme kampe.

»De, der deltager i kampene, må sørge for, at hospitaler, skoler, flygtningelejre og den civile infrastruktur, særligt i de beboede områder, ikke bliver ramt eller brugt til militære formål,« lød det i en pressemeddelelse fra FNs humanitære chef, Valerie Amo.

På trods faren for at befinde sig i kampzonerne, slog hun fast, at FN samarbejder med Yemens Røde Halvmåne og de lokale myndigheder om at levere nødhjælp, generatorer og sundhedsudstyr, så folk kan få rent vand, mad og tæpper.

Tirsdag advarede FNs højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra’ad Al Hussein, om, at situationen i Yemen er yderst alarmerende.

»Landet synes at være på randen af et totalt sammenbrud,« lød det blandt andre fra højkommissær Zeid Ra’ad Al Hussein.

Kampene i Yemen er eskaleret, efter en koalition af arabiske lande med Saudi-Arabien i spidsen indledte angreb i Yemen for at standse de shiamuslimske Houthi-oprørere i at overtage magten i landet. De sunnimuslimske lande i koalitionen støtter Yemens fordrevne sunnimuslimske præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi.