FN: 100.000 afghanere er fordrevet fra deres hjem i år

Afghanerne er så fattigere, at de ikke længere har penge til at rykke deres familie til andre steder i landet.

Arkivfoto: Siden årsskiftet har 100.000 afghanere været nødt til at forlade deres hjem på grund af krigen, der hærger landet. Det viser en ny FN-rapport ifølge nyhedsbureauet NTB. Fold sammen
Læs mere
Foto: NOORULLAH SHIRZADA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden årsskiftet har 100.000 afghanere været nødt til at forlade deres hjem på grund af krigen, der hærger landet. Det viser en ny FN-rapport ifølge nyhedsbureauet NTB.

Selv om antallet af fordrevne er mindsket med 36 procent sammenlignet med samme periode sidste år, er årsagen ikke, at situationen i det krigshærgede land er blevet bedre.

Derimod peger FN's Koordinator for Humanitære Anliggender (OCHA) på, at folk er blevet langt fattigere og ikke længere har midler til at flytte deres familie til andre steder i landet.

Samtidig er de store byer som Kabul blevet mere utrygge. De bliver ikke længere regnet for trygge tilflugtssteder for de mennesker, som bor i krigsramte områder.

42 procent af de fordrevne kommer fra det nordlige Afghanistan, som tidligere blev opfattet som relativt fredeligt.

31 procent kommer fra den sydlige del af landet. Området er centralt for Taliban-oprørerne og har de seneste måneder været ramt af hårde kampe.