Flyselskaber aflyser afgange til Israel i massevis

En række luftfartsselskaber - blandt andre SAS og Norwegian - mener, at det er for farligt at rejse til Tel Aviv i Israel.

Foto: KYRRE LIEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lang række flyselskaber har tirsdag aften valg at aflyse flyafgange til Israel, efter en raket slog ned nær Tel Avivs internationale lufthavn Ben Guiron.

Ifølge luftfartsmyndighederne slog raketten ned cirka halvanden kilometer fra lufthavnen tirsdag morgen.

Tirsdag aften meddelte Norwegian, der blandt andet har direkte afgange fra København til Tel Aviv, at man indtil videre har valgt at indstille flyvninger til den israelske storby.

»Vi har netop besluttet at indstille vores flyvninger til og fra Tel Aviv, indtil vi ved noget mere. Situationen er eskaleret, og vi aflyser afgangene af hensyn til sikkerheden for vores passagerer og personale,« siger pressemedarbejder hos Norwegian Charlotte Holmbergh Jacobsson til Berlingske Nyhedsbureau.

Også SAS aflyser flyafgange tirsdag aften fra København og onsdag morgen fra Stockholm. Hvorvidt afgange senere på ugen også vil blive aflyst, vil SAS afgøre onsdag, fortæller pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen:

»Vi har foretaget en risiko-analyse her til aften (tirsdag, red.), hvor vi vurderer, at vi ikke skal flyve derned,« siger pressechefen.

Det er flyselskabets sikkerhedsafdeling, som har udarbejdet analysen, og det vil den fortsætte med, så længe konflikten eskalerer, forklarer Trine Kromann-Mikkelsen.

De nordiske flyselskaber har fået følgeskab af en lang række andre vestlige flyselskaber, der også har indstillet flyvninger til Tel Aviv - heriblandt Lufthansa, KLM, Air France, Swiss og Austrian Airlines.

Ifølge Reuters forbyder de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) alle landets flyselskaber at rejse til og fra Tel Aviv. FAA siger i en udtalelse, at forbuddet kun gælder amerikanske selskaber, og at nye anvisninger vil følge, så snart forholdene tillader det.

De amerikanske selskaber Delta Air Lines, US Airways og United Airlines havde allerede tidligere tirsdag aflyst deres afgange til Tel Aviv.