Flymysterium skyldtes uvejr

Det var ikke en eksplosion, der fik Adam Air Flight KI-574 til at forulykke over Indonesien. Det var dårligt vejr.

Den indonesiske fisker, der fandt vragdele fra Adam Airs forulykkede fly. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Det indonesiske fly, der forlulykkede nytårsdag med 102 mennesker ombord, kom ind i dårligt vejr på vej mellem Java og Sulawesi i Indonesien.

Ifølge Frans Wenas, der er leder af den nationale transportsikkerhedskommission, er det grunden til ulykken,. Eventuelt i kombination med en stresset situation for flyet.

- Flyet må være kommet ind i et uvejr, der var svært at kontrollere, og derfor er det kommet ud af position, siger Wenas til CNN.

Der har ellers været nok spekulationer om flymysteriet, for kort tid efter, at flyet forsvandt fra radaren, var der meldinger om, at det var fundet med 12 overlevende. Senere blev det tilbagevist.

Det har også være fremme, at det 17 år gamle fly fra det indonesiske lavprisselskab eksploderede i luften på ruten mellem Surabaya på Java og byen Manado på Sulawesi, hvor skulle have landet,

Siden blev der fundet vragdele fra flyet via lydbølger - såkaldt sonarteknologi. Samtidig fandt en fisker i sidste uge dele fra flyet i sit net i vandet ud for Sulawesis vestkyst, ligesom der er fundet smådele de sidste dage. Derfor kunne efterforskere afvise en eksplosion.

Leder af efterforskningen, Eddy Suyanto, sagde forleden, at der var fundet en stor benzin-sø i havet, som kunne være fra det forulykkede fly. Det kunne være blevet endnu et mysterium i mysteriet, men redningsarbejdere har ikke kunnet finde stedet for at lave prøver, siger embedsmænd til CNN.

Der er ikke fundet overlevende eller døde fra flyet. Men der er fundet hår og skalp i vragdelene, som kan komme fra passagerer på flyet. I øjeblikket bliver der taget DNA-prøver derfra.