Flykaprere i Tyrkiet giver op

To mænd, der kaprede et tyrkisk fly lørdag morgen, gav ved middagstid op. Alle 136 passagerer og besætningen på flyet er fri og i god behold.

Mange passagerer nåede at flygte ud af flyet, inden kaprerne gav op. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Alle 136 passagerer og besætningen på en tyrkisk indenrigsfly, der blev kapret lørdag morgen er fri og i god behold. De to kaprere har givet op og anholdt af tyrkisk politi. Der rapporterer tyrkiske medier.

Det tyrkiske indenrigsfly med 136 passagerer om bord blev lørdag morgen kapret og tvunget til at nødlande i turistbyen Antalya på den tyrkiske sydkyst. Efter et par timer i lufthavnen lykkedes det de fleste passagerer og de to piloter at flygte fra flyet. Flyet var på vej fra Cypern til Istanbul

Derefter indledte de to kaprere forhandlinger med tyrkiske myndigheder om at få to nye piloter om bord og få tanket flyet for at flyve til et arabisk land.

De tyrkiske myndigheder afviste kaprernes krav. Passagerer sagde, at de to mænd hævdede, at de er fra terrorbevægelsen al-Qaeda, og at de havde en bombe med.

De to kaprere forsøgte at få piloterne til at flyve dem til Syrien eller Iran. Men piloterne landede i Antalya for at tanke brændstof.

/ritzau/