Flygtningetog tilbageholdes på vej mod Danmark

De tyske myndigheder i Hamborg og Lübeck tilbageholder to tog med flygtninge på vej mod Danmark. Også i Flensborg har de tyske myndigheder stoppet over 100 flygtninge.

Flygtninge på banegården i Hamborg. Foto: Troels Heeger Fold sammen
Læs mere

De tyske myndigheder er tirsdag i gang med at stoppe og registrere flygtninge og migranter, der søger mod Danmark og Sverige.

To tog med retning mod Rødby er således blevet stoppet i Tyskland af det tyske forbundspoliti, oplyser de tyske statsbaner Deutsche Bahn til Berlingske Nyhedsbureau.

Talsperson Holger Bajohra fortæller, at togene skulle tage af sted mod Danmark fra henholdsvis Hamborg og Lübeck tirsdag formiddag, men ved middagstid tilbageholdes de fortsat på stationerne.

»Vi er blevet kontaktet af tysk politi, der lige nu tilbageholder togene. Vi kender ikke årsagen til, at togene tilbageholdes. Der er flygtninge om bord, men vi ved ikke, hvor mange det drejer sig om,« siger han.

Indtil videre ved Holger Bajohra ikke, hvornår togdriften normaliseres, men han fortæller, at politiet stadig er i gang med at arbejde på togene, der skulle være ankommet til Danmark i løbet af tirsdag formiddag.

»Lige nu afventer vi, at politiet er færdigt med deres arbejde. Mere kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt,« siger han.

127 flygtninge er allerede tirsdag blevet stoppet i Flensborg, hvor de ifølge Flensborg Avis var på vej med morgentoget mod Danmark.

Politiet har lejet busser til at transportere flygtningene til Technischen Hilfwerke i Flensborg, hvor de skal registreres.

Her har de også fået en seng at sove i samt mad og drikke.

Siden søndag er over 1.000 flygtninge og migranter rejst ind over de danske grænser primært med tog fra Tyskland.

Mange af dem med et ønske om at søge asyl i Sverige.

LÆS MERE